20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


Idag boktipsar författaren Camilla Grebe vars nya bok Skuggjägaren nyligen tilldelades Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa kriminalroman. Camilla Grebe har tidigare skrivit en rad kritikerhyllade böcker, bland annat Dirigenten från Sankt Petersburg tillsammans med Paul Leander-Engström, en bok som filmatiserats för C More och TV4.

Foto: Ulrica Zwenger

 – Belinda Bauer är en av mina absoluta favoritförfattare och mitt första tips är hennes senaste bok, När repet brister. Här finns trovärdiga karaktärer som engagerar, fängslande livsöden, oförutsägbara vändningar och givetvis högkvalitativ spänning. När repet brister är en av Bauers bästa böcker. En riktig karamell att ge till en inbiten spänningsläsare!

 – Mitt andra tips är en bok att ge till någon som säger ”jag tycker inte om deckare”. Låt boken övertyga hen om motsatsen! Järtecken av Christoffer Carlsson är en gripande berättelse som genremässigt ligger i gränslandet mellan roman och deckare. Den är vacker, sorglig och stundvis smärtsam och får mig att tänka på Kerstin Ekmans Händelser vid vatten.

 – Det magiska hjärtat av Kristina Ohlsson är ett boktips för de yngre läsarna, för visst är det härligt med barndeckare? Kristina Ohlsson är en av de största i genren och i Det magiska hjärtat har hon lyckats komponera ett existentiell spänningsroman för alla bokslukare i åldern 9-12. Läs samtidigt som ditt barn och diskutera efteråt.

God Jul och trevlig läsning önskar Camilla Grebe

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.