9789187879623_200x_tva-hjartans-karameller

Ellinor och hennes syskon ärver sin fars investeringar när han går bort och ett av de företag han har köpt in sig i är det familjeägda Karlssons Konfektyr, en liten firma belägen i Kullaby. Företaget är olönsamt, men när Ellinor upptäcker vilket hantverk som ligger bakom godistillverkningen ser hon potential. Med liv och lust går hon in för uppgiften med att få karamellerna att nå ut till nya kunder och att vända de röda siffrorna i bokföringen. Problemet är bara att hon stöter sig med den andra ägaren, för Micke, som driver företaget som gått i arv från hans mor, har ingen lust att ändra på någonting. Frustrationen är total när Ellinor inser hur omedgörlig han är, men samtidigt kan hon inte låta bli att känna en stark dragning till den motsträvige mannen.

Två hjärtans karameller är en feelgoodroman som även bjuder på romantiska inslag. Handlingen utspelar sig strax innan jul och författaren lyckas bra med att förmedla den stämningsfulla känsla som de annalkande helgerna medför. I kombination med beskrivningarna av godistillverkningen skapar Sofia Fritzon en varm och gemytlig atmosfär som gör boken till en trevlig läsupplevelse, men räkna med ett ordentligt sötsug som akut biverkning. Det enda som känns lite snöpligt är att boken är ganska kort, vilket gör att den bitvis är ganska enkel i sitt upplägg. Det finns helt enkelt inte utrymme för att skapa en intrig med allt för många förvecklingar. Underhållningsvärdet är det dock inget fel på och Två hjärtans karameller är en perfekt bok att koppla av med i julstressen.

Utgiven av: Lavender Lit, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 3 av 5

En reaktion till “Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.