20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


På Luciadagen är det Helene Atterling som står för boktipsen. Helene arbetar som förläggare på Albert Bonniers förlag och Wahlström & Widstrand och har ett tränat öga när det gäller att hitta såväl litterära pärlor som spännande deckare. Idag berättar hon mer om tre favoriter ur årets utgivning.

IMG_1166.jpg

 – Först vill jag tipsa om Stormvarning av Maria Adolfsson. Alla som läser Maria Adolfssons Doggerland-deckare brukar säga att ”man vill bara åka dit!” Doggerland är en fiktiv önation i Nordsjön, mitt emellan Skandinavien och Storbritannien, och i sina spänningsromaner kokar författaren ihop en perfekt mix av brittisk och skandinavisk krim. Det är juletid när en man hittas död på Doggerlands nordligaste ö Noorö. Kriminalinspektören Karen Eiken Hornby kastar sig in i utredningen, lättad över att slippa julfirandet. Det blir en svår balansgång mellan hennes privata jag och rollen som polis. Perfekt julklapp till dina deckarläsande vänner!

Herravälde av Elin Olofsson är en bok som passar läsare av historiska romaner. En idéroman med bladvändarkraft, där Olofsson med breda penseldrag målar upp en bild av tre kvinnor under försommaren 1921. Det är året då kvinnor för första gången får rösta i Sverige, men männen fortfarande har makten över allt. Ilska och kampvilja gestaltas i färgstarka personporträtt och med dramatisk udd som blir lysande underhållning.

– Dagens tredje tips är Åtta månader av Magnus Montelius. Efter att journalisten Nina Wéden avslöjat Sveriges utrikesminister med brallorna nere erbjuds hon till sin förvåning tjänsten som pressekreterare åt hans efterträdare. Naturligtvis är inte allt vad det synes vara i maktens korridorer, och Nina dras snart in i ett spel som är större än hon kunnat ana. Montelius konstruerar i Åtta månader en fullständigt trovärdig spionroman som jämförts med de största i genren och hyllats av en enig kritikerkår. Läsning för den som gillar smart politisk spänning!

God Jul och trevlig läsning önskar Helene Atterling

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.