20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


Dagens gäst är författaren Frida Skybäck som är aktuell med Bokcirkeln vid världens ände. Frida inledde sin författarkarriär med att skriva historiska romaner, men växlade sedan spår och hennes första renodlade feelgoodroman, Bokhandeln på Riverside Drive, blev en stor succé. Idag bjuder hon på sina bästa boktips inför julen.

Foto: Camilla Gewing-Stålhane

– Först vill jag tipsa om Villa Havsbris av Caroline Säfstrand, är en välskriven feelgoodroman som innehåller både ljus och svärta. Boken handlar om Sophie som motvilligt återvänder till sitt barndomshem i Skåne efter att ha ärvt sin mammas nedgågna kurhotell. ”Villa Havsbris” passar den som tycker om finstämda romaner med vackra miljöbeskrivningar och mörka familjehemligheter.

Skuggan av ett år av Hannah Richell är en fängslande historia om Lila som efter en tragisk olycka och ett krisande äktenskap finner ro i att renovera en gammal stuga som hon får låna. Snart visar det sig dock att stugan döljer en hemlighet och allt eftersom att Lila nystar i det förflutna faller bitarna från hennes egen historia på plats. ”Skuggan av ett år” passar den som tycker om spännande och dramatiska familjedramer.

– Sist men inte minst, en riktigt julbok. 24 goda gärningar av Jenny Fagerlund är en varm feelgoodroman som handlar om Emma som förlorar sin man på julafton och två år senare fortfarande kämpar för att gå vidare. Det är en fin och tankeväckande historia om hur våra liv flätas samman med andras livsöden och passar den som vill ha något romantiskt och mysigt att läsa under julen.

God Jul och trevlig läsning önskar Frida Skybäck

4 reaktioner till “Lucka 11 – Frida Skybäck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.