9789175458182_200x_sprucket-lader-och-svikna-loften

I Sprucket läder och svikna löften återvänder vi än en gång till Huskvarna och i den här boken är det Lollo som står i fokus. Hon driver en populär nagelsalong och odlar på fritiden sitt intresse för vintage och 50-talsprylar, vilket innefattar allt från kläder till veteranbilar. Det Lollo saknar i livet är den stora kärleken. Hennes förra relation var ingen succé och nu funderar hon över om hon någonsin ska våga satsa på en ny man och vem det i så fall skulle kunna vara. Samtidigt gör hon ett spännande fynd som knyter samman hennes historia med en betydligt äldre berättelse om en kvinna som levde i trakten under 1800-talet.

Den fjärde boken i Huskvarnasviten är liksom de tidigare delarna en välbalanserad komposition av dåtid och nutid. Ewa Klingberg berättar om ett historiskt kvinnoöde parallellt med ett samtida och lyckas väva ihop handlingen på ett sömfritt sätt. Min vana trogen är jag något mer betagen av den historiska delen, även om det troligen till största delen är ett utslag av personlig smak. Karaktärerna är tecknade med värme och författaren lyckas bra med att skapa en närvaro som gör att boken är lätt att sluka som en delikat munsbit. Det enda som gör att jag inte riktigt känner samma engagemang som tidigare är att bokens upplägg är så likt de tidigare. Det finns en fara i att hamna i allt för invanda hjulspår, även om de kommer från en anslående rosa Cadillac. Till största delen njuter jag ändå av att återse karaktärerna från Huskvarna och den hemtrevliga atmosfär som Ewa Klingberg alltid levererar.

Utgiven av: Historiska Media, 2019. 

Finns hos: BokusAdlibrisHistoriska Media

Betyg 3+ av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.