20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


Dagens boktipsande gäst är Sofia Ejheden som startade förlaget Lavender Lit 2014. Hon är även verksam som förläggare på nämnda förlag och idag bjuder hon på sina tre bästa boktips ur sin utgivning.

Sofia-Ejheden.jpg

Foto: Privat

– En bok jag verkligen vill rekommendera är Innan ni tog oss av Lisa Wingate. En vansinnigt gripande roman och en total bladvändare! Den utspelar sig både på 1940-talet och i nutid, och handlar om en syskonskara som kidnappas och säljs till välbärgade familjer. Att barn stals och såldes hände i verkligheten mellan 1920 och 1950 i USA, vilket är helt fruktansvärt. Det är en otrolig roman, som också innehåller massor av hopp och kärlek. Passar den som gillar historiska romaner och böcker som baseras på sanna historier.

– Mitt andra boktips är en underbart mysig och romantisk julroman för alla som helst håller sig inne under mörka vinterkvällar tillsammans med en god bok: Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson. Bunkra upp med fudge eller andra godsaker (ett visst sötsug kan nämligen infinna sig under läsningen …). Ge bort till någon som älskar romance och som behöver lite extra mysstämning i sin vardag.

– För den som verkligen vill gå all in på julmys och julstämning rekommenderar jag Dan före dan av Felicia Welander. Tänk snötäckta Hälsingeskogar, julbak i gullig stuga och en huvudkaraktär som tokälskar julen. En perfekt present till den som också älskar julen och som vill ha en riktigt härlig feelgoodroman att läsa i mellandagarna.

God Jul och trevlig läsning önskar Sofia Ejheden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.