20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


 

Elin Olofsson är författaren som med sina finstämda romaner har satt de norrländska kvinnoödena på kartan. Just nu är hon aktuell med boken Herravälde och idag gästar hon bloggen och delar med sig av sina bästa boktips.

Foto: Anna Rex

 – Den första boken jag har valt är en berättelse för alla som någon gång har förlorat något: Järtecken av Christoffer Carlsson. En spännande kriminalroman och en spröd, vacker uppväxtskildring, allt i ett, med Carlssons säregna klarsynthet i allt det mänskliga.

 – Till alla idrottsintresserade vill jag tipsa om Allsvenskan enligt Lundh av Olof Lundh. Här bjuds läsaren på en unik inblick i allt det som är svensk fotboll bortom planen, rappt och snyggt skildrat av Sveriges främsta fotbollsjournalist. Spelberoende, dubbelmoral, underliga spelaraffärer, krossade drömmar – inget ämne är för svårt när kärleken till fotbollen är grundmurad.

 – I Märkvärdiga svenska kvinnor: 200 kvinnor som förändrat våra liv av Lisbeth Larsson får vi möta 200 av de kvinnor som format Sverige genom tiderna – företagare, konstnärer, forskare, journalister, politiker med flera. En bok att läsa lite i varje dag, en bok att bli både upplyst och modig av. Ett fint julklappstips till alla samhällsintresserade.

God Jul och trevlig läsning önskar Elin Olofsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.