20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


 

Idag har turen kommit till succédebutanten Stina Jackson som under 2018 debuterade med boken Silvervägen, en bok som sedan dess har vunnit ett flertal priser, bland annat Glasnyckeln och Årets bok 2019. I april är väntan äntligen över, då är Stina Jackson aktuell med en ny spänningsroman med titeln Ödesmark.

Foto: Stefan Tell

 – En bok som stannat kvar hos mig långt efter läsningens slut är Bror av den kanadensiske författaren David Chariandy. Det är en mörk berättelse om två unga mäns öden i ett av Torontos utsatta områden. Chariandy beskriver sorg, rasism, och maskulinitet på ett sätt som får allt att kännas smärtsamt och nära. Det här är en bok som passar alla som uppskattar mörka samtidsskildringar och starka karaktärsporträtt.

 – Mitt andra boktips är Vem Dödade Bambi av Monika Fagerholm. Jag är väldigt svag för Fagerholms egensinniga och musikaliska prosa, och Vem Dödade Bambi är utan tvekan en av höstens starkaste läsupplevelser. Det här är en roman om ett samhälle, ett brott och om den förödande tystnaden som följer. Berättelsen är delvis skriven ur ett förövarperspektiv, vilket gör läsningen än mer smärtsam och skrämmande. Det här är en bok man inte får missa!

 –  Nina Wähäs augustnominerade roman Testamente är något av det bästa jag har läst på länge. Testamente är en otroligt stark och underhållande skildring av en storfamilj i finska Tornedalen och allt det mörker och ljus som omger dem. Wähä ger oss ett ytterst imponerande romanbygge där vi får lära känna varje familjemedlem på djupet och där de olika rösterna bidrar till berättelsens helhet på ett medryckande och fascinerande sätt. Romanen bjuder även på en mordgåta och passar utmärkt för spänningsälskaren, men det är främst i de färgstarka karaktärsporträtten som Wähä verkligen briljerar!

God Jul och trevlig läsning önskar Stina Jackson

2 reaktioner till “Lucka 4 – Stina Jackson

  1. Håller helt med om Testamente, som är den enda av de här tre som jag läst. Och nu måste jag skriva upp de andra två och tipsa familjen om dem inför jul. Låter som böcker helt i min smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.