20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


 

Idag gästas julkalendern av Johanna Haegerström, ansvarig förläggare för utländsk skönlitteratur på Albert Bonniers förlag. Till vardags arbetar Johanna med stora författarskap som Liane Moriarty och Stephen King och idag tipsar hon om tre favoriter ur årets utgivning.

Johannabild.jpeg

 

 – Mitt första boktips är en perfekt julklapp till en frankofil mamma. Konsten att förlora av Alice Zeniter är den sortens stora roman som åtminstone jag alltid går och längtar efter! En fransk-algerisk Chimamanda Ngozi Adichie. Alice Zeniter har skrivit en levande och fullkomligt uppslukande släktsaga om tre generationer i samma familj, som tar sin början i femtiotalets Algeriet och rör sig mot dagens Paris.

 – Resenären av Ulrich Alexander Boschwitz är en roman i thrillertempo för alla som drabbats av Irène Nemirovskys och Hans Falladas böcker, eller varför inte Kjell Westös ”Hägring 38”. Den skrevs redan 1938, under månaderna direkt efter Kristallnatten. En otroligt omskakande läsupplevelse, om faran i att vara naiv inför ett hårdnande politiskt klimat, som fungerar som en skoningslös spegel mot vår egen tid. Jag önskar verkligen att många läsare ska upptäcka den, så det är mitt starkaste presenttips framöver, jul eller inte.

 – Förutom att det är kul att ge bort hårda och fyrkantiga paket är ju poängen med helgerna som kommer också att freda tid för egen läsning. Mitt bästa julklappstips till dig själv är att haffa Celeste Ngs Små eldar överallt i pocket – på med raggsockorna och upp i soffan! En av årets mest omtalade böcker, en relationsroman om familjeband och hemligheter, som du sträckläser medan alla andra är ute och åker pulka och sen inte kan sluta prata om.

God Jul och trevlig läsning önskar Johanna Haegerström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.