20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


 

Min första gäst här i julkalendern är deckardrottningen Viveca Sten, som själv är högaktuell med sin tionde bok i serien Morden i Sandhamn: I hemlighet begravd. Viveca Sten har också skrivit trilogin om Havsfolket tillsammans med sin dotter Camilla Sten och är även verksam som föreläsare.

Foto: Thron Ullberg

 – Mitt första boktips är Mannen i skogen, en biografi över Vilhelm Moberg av Jens Liljestrand. Liljestrands roman är lika mycket en epokskildring av Sverige som ett ingående och fängslande författarporträtt av en av sin tids främsta dramatiker och skribenter. Liljestrand låter oss lära känna mannen bakom författarmyten och trots bokens rikliga omfång är det oavbrutet spännande läsning som inte lämnar någon oberörd.

 – Även mitt andra tips är en fackbok, Sapiens av Yuval Noah Harari. Sapiens är en tankeväckande och fascinerande berättelse om människans historia. Som historiker beskriver Yuval Noah Harari utvecklingen från våra första steg på jorden till dagens moderna samhälle. Samtidigt bjuder han på nya, ibland omskakade, insikter och den ena aha-upplevelsen efter den andra. En omistlig berättelse för nutidsmänniskan.

 – Till alla som vill läsa en skönlitterär bok rekommenderar jag Efter skandalen av Sarah Vaughan. Vaughn har skrivit en fantastisk och gripande roman i spåren av Me Too som både berör och skakar om. En blandning av rättegångsthriller och äktenskapsdrama som handlar om män i maktens korridorer som gör allt för att skydda varandra, kosta vad det kosta vill.

God Jul och trevlig läsning önskar Viveca Sten

6 reaktioner till “Lucka 1 – Viveca Sten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.