IMG_20191119_141805.jpg

Julromanen har de senaste året fått stort genomslag och här är några av årets nya boksläpp som utspelar sig i juletid.

  • Vinter vid Sommen av Camilla Dahlson är fortsättningen på författarens bok Sommar vid Sommen. Julen närmar sig och Lisen som plötsligt har fått ärva ett spahotell står inför stora utmaningar. Vintrig feelgood när den är som bäst.
  • Dan för dan av Felicia Welander handlar om Sigrid som ser fram emot en traditionsenlig jul i stugan i Hälsingland. Men familjen har andra planer och strax är julfirandet hotat. Hon måste snabbt hitta en lösning som gör att hon slipper fira jul helt ensam. En stor dos jultraditioner och sympatiska karaktärer gör den här boken till riktigt mysig läsning.
  • Två hjärtans karameller av Sofia Fritzon är en riktigt smaskig liten pralin till bok. Ellinors far har investerat i ett företag vid namn Karlssons Konfektyr och när Ellinor och systrarna ärver sin del i firman är hon fast besluten att se till att göra den lönsam. Problemet är bara att den stilige ägaren, som också driver företaget, vill hålla fast vid småskalighet och ett noggrant hantverk.
  • En sång för Hedda av Annika Estassy tar oss med till Måneby där gästgiveriets ägare Hedda nyligen har skadat sig i handen och nu får hjälp av sin dotter. Dottern har just fått veta att hennes biologiska far lever, trots att Hedda alltid har påstått att han var död, vilket kräver en förklaring som inte är helt lätt att ge. Frågan är om den ansträngda situationen till och med kommer att överskugga julfirandet. En fin feelgoodroman med ett underbart omslag.
  • Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan är den avslutande delen i trilogin om invånarna på den lilla ön Mure och som titeln antyder utspelas handlingen denna gång i juletid. Flora och hennes vänner är som alltid ett kärt återseende.
  • En oväntad jul av Nathalie Cox är en julroman där vi får följa Charlie som efter en rad omtumlande händelser bestämmer sig för att fira jul hos sin kusin som driver ett hundpensionat. Ett måste för alla som älskade Lucy Dillons Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och vill toppa konceptet med en härlig dos julstämning.
  • Kärlek i mån av snö av Lina Forss handlar om Kate som jobbar på Svenska Akademiens kansli och om Kalle som är barnboksförfattare. Två motpoler möts i vinterns mest underhållande romantiska komedi.
  • Jul på menyn av Debbie Johnson tar oss med till Devon där julen har kommit. Med ett brokigt persongalleri och en rad läckerheter på menyn är underhållningsvärdet givet. Boken är den andra fristående delen i serien om Café Havsbris.

3 reaktioner till “Årets julböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.