9789178351558_200x_som-nitroglycerin

Som nitroglycerin är en passande titel för denna explosiva deckardebut. Frida Moisto tar oss med till Jönköping där vi får följa kriminalkommissarie Lisa Engström i jakten på en mördare. Men faller med advokaten Niklas Bromander som har hittats död är inte okomplicerat. I nära anslutning till dödsfallet förvinner även hans dotter Hanna och polisen står inför en komplex utredning där bilden av en perfekt familj sakta smulas sönder. Samtidigt kan polisen inte utesluta att det finns en koppling till Bromanders yrkesroll och hans krets av klienter som stått anklagade för en rad grova brott.

Kriminalkommissarie Lisa Engström är den som står för dynamiten. När deckargåtan ibland blir lite för rå och invecklad är det huvudkaraktärens drivkraft som fängslar och skapar ett distinkt driv i handlingen. Lisa Engström är en kvinna som bär på många svarta orosmoln inombords och hennes heta temperament i kombination med en rättfram frispråkighet skakar om deckargenren och lämnar ett avtryck som gör begäret efter nästkommande bok i serien, Drakar lyfter i motvind (2019), högst påtagligt.

Utgiven av: Bokfabriken, 2019. Pocket, 2019. 

Finns hos Bokus & Adlibris

Betyg 3+ av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.