9789113088334_200x_hon-som-inte-vet_pocket

Vivian Miller jobbar för den allra innersta kretsen av CIA. Hon har behörighet till många av de högst säkerhetsklassade områden som underrättelsetjänsten behandlar och hennes främsta uppgift är att hitta ryska infiltratörer. När hon en dag stöter på sin makes namn i en grupp av misstänkta är hon säker på att det är ett missförstånd, men när hon upptäcker att han i själva verket är född i Ryssland inser hon att trovärdigheten i uppgifterna med all sannolikhet är hög. Vivian Miller är gift med en främling och hela deras gemensamma tillvaro bygger på lögner. Nu måste hon bestämma sig för hur hon ska hantera situationen och vad hon ska sätta i det främsta rummet; USA: s säkerhet och hennes karriär eller familjen och barnens far.

Spionthrillers är inget nytt, men det som fascinerar med Karen Cleveland och hennes bok Hon som inget vet är att den känns som en uppdaterad version av den klassiska genren. Cleveland närmar sig den psykologiska thrillern och vad som på engelska kallas domestic noir genom att låta handlingen fokusera på Vivians känslomässiga reaktioner och de dilemman hon och hennes familj ställs inför. Rikets säkerhet är också en tungt vägande faktor, men det är Vivians personliga berättelse som utgör handlingens kärna. Resultatet är mycket lyckat och handlingen hinner svänga många gånger innan boken är utläst. Frågan kring vem Vivian kan lita på skapar en smått paranoid stämning som gör boken omåttligt spännande. Hon som inte vet överraskar mig positivt, och det med besked!

Utgiven av: Norstedts, 2018. Pocket, 2019. I översättning av: Jesscia Hallén.

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.