9789188697813_200x_ps-fran-paris

Mia får hela tiden höra från sin agent att hennes karriär är på uppåtgående och att hon ska fortsätta smida medan järnet är varmt. Ett stort genombrott och en karriär i Hollywood är nära förestående, men det Mia själv önskar sig allra mest en paus. Sedan det stod klart att hennes man och tillika motskådespelare i hennes senaste film är otrogen tycks ett miljöombyte helt akut, och hon beger sig till sin väninna Daisy i Paris. Med en ny frisyr, annan hårfärg och annorlunda klädsel blir Mia oigenkännlig och hon sysselsätter sig med att jobba på väninnans bar i Montmartre utan att någon känner igen henne. Mia passar också på att testa nätdejting, något som aldrig hade trott sig själv om. Mannen hon bestämmer träff med är en amerikansk författare vid namn Paul. De visar sig ha en hel del gemensamt, inte minst flykten som från en framgång som har blivit dem övermäktigt.

Marc Levy är en populär författare hemma i Frankrike och det märks att han kan sitt hantverk. Han tecknar sina karaktärer med både trovärdighet och värme, och filmtemat känns nästan symboliskt, för det här är en historia som skulle göra sig utmärkt som en romantisk komedi på vita duken. Förvecklingar finns det gott om, men samtidigt är de utförda med värdighet och Marc Levy undviker på ett stilsäkert sätt att skoja bort historien, vilket är ett stort plus. Bitvis finner jag den dock en liten aning förutsägbar, men det gör inte så mycket. Det känns tvärtom betryggande att författaren levererar precis det jag förväntar mig. En viss nerv finns också, vilket får mig att småleende fortsätta läsa för att få veta vad som ska hända. PS från Paris är en charmerande feelgoodpärla där fransk litteratur visar sig från sin bästa sida.

Utgiven av: Sekwa förlag, 2019. I översättning av: Sofia Nordin Fischer. 

Finns hos Bokus & Adlibris

Betyg 3+ av 5

En reaktion till “PS från Paris av Marc Levy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.