9789188745057_200x_det-som-goms-i-sno

Det som göms i snö är en fristående psykologisk thriller där Carin Gerhardsen tar oss med till ett vintrigt Gotland. Historien tar sin början en kall dag när vägarna är som mest förrädiska och när en bil kör ner i en ravin och en man lämnas att dö sätts något i rullning som kommer att förändra livet för en stor grupp människor. För det visar sig att slumpen har fört ett flertal personer till olycksplatsen just vid det tillfälle då olyckan har inträffat, men det är bara en av dem som har ett liv på sitt samvete.

Boken berättas ur ett flertal olika perspektiv och nu, ett antal år senare, tycks ödet vilja att sanningen ska komma fram. Vägarna korsas för personerna som på olika sätt har en koppling till olycksplatsen, vilket leder till nya insikter, och några av dem är beredda att spela högt. Carin Gerhardsen har gjort ett mästerligt jobb när det gäller att skildra karaktärernas drivkrafter och de handlingar som blir konsekvenserna. Persongalleriet är mycket varierande och författaren visar upp såväl styrkor som svagheter hos de inblandade, vilket gör karaktären levande och trovärdiga. Intrigen är mycket genomtänkt och bjuder på en rad oväntade vändningar som är nästintill omöjliga att förutse. Det som göms i snö knep silvermedaljen när läsarna röstade fram Årets bok 2019, och det med all rätt.

Utgiven av: Bookmark förlag, 2018. Pocket, 2019.

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4+ av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.