9789177711377_200x_hem-till-scupper-island

Nora är en framgångsrik läkare vid ett av Bostons största sjukhus och livet går som på räls, fram till den dag då hon blir påkörd och i behandlingsrummet ertappar akutläkaren, tillika hennes pojkvän, tillsammans med en vacker sjuksköterska. Situationen kan inte misstolkas och Nora lämnar staden hals över huvud tillsammans med sin älskade hund för att slicka sina sår hemma på Scupper Island, en ö utanför Maines kust. Men att återvända hem är inte okomplicerat. Nora har inte varit hemma på femton år och minnena av de händelser som fick henne att lämna skaver än.

Kristan Higgins är en amerikansk författare som är välkänd på hemmaplan, och när jag läser den här boken förstår jag omedelbart hennes popularitet. Higgins skildrar Nora och hennes hjärtesorg på ett sätt som är både pricksäkert och underhållande. Persongalleriet är genomgående väldigt färgstarkt och här finns plats för både små och stora känslor. Jag fullkomligt älskar Noras driv och författarens sätt att varva svåra och livsavgörande händelser med humor och romantik. Precis som i böcker av Jojo Moyes och Lucy Dillon finns det en värme i skildringen av personerna som gör att jag som läsare snabbt upprättar ett starkt band till dem och det är svårt att släppa boken innan jag vet hur det går för alla inblandade. Hem till Scupper Island levererar i princip allt jag förväntar mig när jag ser det tjusiga omslaget och är en av mina bästa läsupplevelser inom feelgoodgenren på senare år.

Utgiven av: Printz Publishing, 2019. I översättning av: Cecilia Falk. 

Finns hos Bokus & Adlibris

Betyg 4+ av 5

En reaktion till “Hem till Scupper Island av Kristan Higgins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.