9789137152585_200x_valkommen-till-flanagans

Linda Lansing växer upp i den lugna västkustidyllen Fjällbacka tillsammans med sin mormor, men när hennes far blir allvarligt sjuk i slutet på 1940-talet reser hon till London för att ta farväl och blir kvar i den brittiska huvudstaden. Skälet är att Linda ärver hotellet Flanagans och som den oerfarna flicka hon fortfarande är blir det en omtumlande upplevelse att kastas in i intrigerna som hennes kusiner skapar för att manövrera ut henne ur familjeföretaget. Men Linda Lansing är tuff och lär sig snabbt spelets regler. När 1960-talet tar sin början är hon hotellets okrönta drottning, men trots den glamourösa tillvaro hon har byggt upp är det fortfarande en kamp för en kvinna vara hotellchef. De flesta företagsledarna är fortfarande män men Linda Lansing är ett levande bevis på att världen håller på att förändras. Det är lika mycket till en ny tid som till hotellets egna universum som Åsa Hellberg slår upp portarna i den första boken i hennes nya romanserie.

Välkommen till Flanagans är en roman som kännetecknas av sina starkt lysande kvinnoporträtt. Trots motgångar kämpar Linda Lansing och hennes vänner runt om i hotellets väloljade maskineri alltid på och de statuerar exempel, både när det gäller oberoende och kvinnligt ledarskap. Åsa Hellberg skildrar hotellet på ett sätt som lyfter fram dess aura av glamour och mystik med Linda Lansing som spindeln i nätets mitt. Det är en intagande miljö att läsa om, och den passar dessutom bokens handling perfekt.  Historien är lättläst och kryddad med några av feelgoodromanens främsta kännetecken, samtidigt som handlingen också bjuder på en hel del romantik och relationer kantade av förvecklingar. Välkommen till Flanagans är en smart skriven roman med ett oskattbart stor underhållningsvärde.

Utgiven av: Bokförlaget Forum, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

2 reaktioner till “Välkommen till Flanagans av Åsa Hellberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.