9789188845429_200x_renassansringen

Klockexperten Aron Pettersson från boken Drottningklockan är tillbaka i en ny spänningsroman med kopplingar till det förflutna. Allt börjar egentligen mer än fyrahundra år tidigare när den legendariska drottningen Maria Stuart föräras en unik ring med ett dödskallemotiv som en del av ett frieri. Många år senare flyttar Aron och hans Margareta till London där han oväntat har ärvt en våning efter en släkting. Den nya bostaden ska föra dem närmare dottern Annelie, men vistelsen i London gör också att Aron får hedersuppdraget att sköta om drottning Elizabeth II: s alla klockor runt om i det kungliga slottet. Efter en tid i London börjar dock märkliga saker att hända. Det verkar som om någon letar efter ett föremål som de tror finns i Arons lägenhet och ganska snart står det klart att vissa typer av samlare inte känner några som helst gränser när det gäller att komma över de klenoder de söker.

Elisabeth Öhman fortsätter här sin berättelse om Aron och hans stora intresse för urmakarkonsten och precis som i den första boken Drottningklockan blandas nutid och dåtid i en trivsam och lättläst spänningsroman av det relativt oblodiga slaget. Boken är intressant att läsa eftersom den rymmer så mycket kunskap och jag imponeras av det researcharbete som författaren har lagt ned för att få alla bitar att passa ihop. Stilmässigt påminner Renässansringen en hel del om Jan Mårtensons böcker om antikhandlare Homan och den gemytliga stämningen i kombination med en spännande händelseutveckling gör boken till oerhört medryckande läsning. Författaren har lyckats hitta sin egen nisch inom genren och här blandas historiskt drama, feelgood och thriller på ett övertygande sätt. Elisabeth Öhman har knäckt koden och får berättelsen att röra sig framåt lika smidigt som ett av huvudpersonen Arons allra mest exklusiva urverk.

Utgiven av: MiMa förlag, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.