9789179010089

Jag var tvungen att gå är den fjärde boken i serien om Helena Mobacke, en mordutredare med personlig erfarenhet av hur det är när det värsta händer. För några år sedan mördades henne son av en man som kom att kallas Clownstryparen. Brottet var en hämnd mot Helena och två av hennes kollegor blev skjutna i samband med händelsen. Vägen tillbaka har varit svår, men när nya mord begås och Helena blir kontaktad av någon som utger sig för att vara Clownstyrparen slås hennes tillvaro i spillror på nytt. Det verkar som att mördaren de aldrig fångade är tillbaka och att han är inställd på att ta ifrån Helena allt hon håller kärt.

Den nya kriminalromanen om Helena Mobacke är utgiven som en följetong i tio delar och finns som ljudbok samt e-bok. Berättelsen är specialskriven för att passa ljudboksformatet, och där har författaren lyckats riktigt bra. Tempot är högt och dramaturgin perfekt avvägd för att passa en följetong där spänningen behöver höjas regelbundet så att läsaren helt enkelt blir tvungen att plöja ett avsnitt till för att varje del slutar med en cliffhanger. Liksom i de tidigare delarna skildrar Johanna Mo sin huvudkaraktär och hennes trasiga själ på ett respektfullt och trovärdigt sätt. Mordet på sonen har satt sin prägel på hela Mobackes tillvaro och det är fullt naturligt om hon ibland vacklar och tappar tron. Det gör Helena till en svår person, för omgivningen har inte alltid förståelse, men för läsaren som får följa innersta känslor är det lätt att fästa sig vid Helena. Inom utredningsgruppen stöttar de också varandra och jakten på Clownstryparen blir till en nervkittlande katt- och råttalek som inte gör någon deckarfantast besviken.

Utgiven av: Bonnier Bookery, 2019. Finns som e-bok och ljudboksföljetong. 

Köp hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.