IMG_20190625_162142.jpg

Belinda Baxter driver en framgångsrik mäklarfirma och när Hunters Moon, ett av områdets mest eftertraktade hus, kommer ut till försäljning hos hennes byrå är det en stor framgång både för henne personligen och för företaget. De tidigare ägarna vill sköta affären diskret. Mr Willoughby har nyligen fått en dyster sjukdomsdiagnos och det äldre paret inser att de måste flytta, men samtidigt vill de inte att en massa främlingar och nyfikna ortsbor ska snoka runt bland deras privata saker och minnen. Belinda Baxter löser dilemmat professionellt genom att anordna en specialvisning där bara särskilt utvalda spekulanter är välkomna, men trots hennes omsorg om detaljerna blir visningen smått kaotisk när parets son, helt ovetande om såväl sjukdomstillstånd som husförsäljning, gör entré. Samtidigt dyker också en person ur Belinda Baxters förflutna upp på visningen och en rad smärtsamma minnen hon trodde låg bakom henne stiger upp till ytan som en luftbubbla redo att spricka.

Drömhuset är en feelgoodroman som främst utspelar sig i nutid, men parallellt rullas också paret Willoughbys livshistoria upp. Det är ett effektfullt grepp som på ett naturligt sätt lyfter fram alla de minnen som är så starkt förknippade med Hunters Moon. Huset har varit en central del av deras liv, och beslutet att lämna platsen är förknippat med många vemodiga känslor. Boken tar också upp det svåra i att åldras och rädslan för att ligga sina barn till last. Mr Willoughby vill inte berättar för sin son att han har insjuknat i ALS eftersom tanken på att bli en börda är allt för svår.

Veronica Henry skriver inkännande och lyckas väl med att skildra alla de tankar och känslor som bokens huvudkaraktärer brottas med. Samtidigt finns det en värme och en hoppfullhet i bakgrunden som gör att jag som läsare ändå vågar tro på att det mesta ska lösa sig till det bättre. Visst är det härligt när en författare lyckas skapa uppslukande historier som samtidigt är väl förankrade i en verklighet där vi alla kan känna igen oss. Just den förmågan gör Veronica Henry till en stjärna.

Utgiven av: Printz Publishing, 2019. I översättning av: Maria Store. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

2 reaktioner till “Drömhuset av Veronica Henry

  1. Den låter spännande, och omslaget är också väldigt vackert.
    Måste säga att du skriver recensioner på ett väldigt bra sätt! Många väl utvalda nyckelord, som fångar en och får en att vilja läsa boken. 👍🏼

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.