9789188919229_200x_aldrig-glomma

En kvinna hittas mördad och kriminalkommissarie Alda Luppi kallas till en bergsby norr om Nice. Kvinnan är hustru till en restaurangägare och ju mer tid hon spenderar på platsen desto tydligare blir det att byn bakom den vackra fasaden gömmer svek, skuld och lögner. Hettan är stundtals olidlig, men Alda måste försöka göra sitt jobb och bevisa att hon klarar av att vara i tjänst igen. Hon har en längre sjukskrivning bakom sig efter att ha drabbats av en nervsjukdom och hon är nu angelägen om att kollegor och chefer ska se hennes rätta potential och inte leta efter svagheter.

Britt Peruzzis deckardebut utspelar sig på Rivieran och just miljöerna är en av bokens intressantaste delar, eftersom författaren lyckas så väl med att fånga siroccovindens hetta, synintrycken och dofterna från det sydfranska köket. Själva platsen är omistlig i sammanhanget och Aldrig glömma är en sådan där bok som jag läser lika mycket för atmosfären som för spänningen. Deckargåtan som Alda Luppi ska lösa fyller visserligen sin funktion, men blir nästan sekundär eftersom även porträttet av Alda Luppi är så intressant. Hon är en färgstark person med en annorlunda problematik och Alda har alla förutsättningar för att kunna vidareutvecklas i fler böcker. Britt Peruzzi är en driven berättare som har valt att gå sin egen väg och hennes starka debut lämnar ett intressant avtryck inom den svenska deckargenren.

Utgiven av: Modial förlag, 2019.

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 3+ av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.