IMG_20190716_154354.jpg

Den lilla orten Tradviken är en sömnig liten håla där det sällan händer något uppseendeväckande. Ett tillstånd som de fastboende månar om men som snart är historia om en lokal exploatör får sin vilja fram. Närliggande orter på Västkusten där turismen blomstrar har väckt tanken på hur man skulle kunna tjäna stora pengar på Tradvikens charmiga läge.

Sjöbodsblues är en feelgoodroman som handlar om fyra olika kvinnor i skiftande åldrar. Deras åsikter om hur Tradvikens framtid ska se ut skiljer sig åt, men ändå kommer deras vägar att korsas under en sommar. Ellen har fått låna ett sommarboende av sin exman, medan Birgitta är fastboende och en gång tillhörde traktens främsta celebriteter. Tess är i tjugoårsåldern men trivs bra med lugnet och hon har en otippad bästa vän i den äldre damen Signe som passerat åttioårsstrecket med viss marginal.

Sara H. Olsson har lyckats bra med att fånga kvinnornas identiteter och det skiftande persongalleriet gör boken intressant. Sjöbodarna i Tradvikens hamn och deras framtid blir grunden för en infekterad debatt. Problemet kan tyckas vara något av en storm i ett vattenglas, men för Tradvikens fastboende med Signe i spetsen är det blodigt allvar. Har man någon gång själv bott på en mindre ort är det lätt att känna igen sig i tongångarna kring sjöbodarnas öde. Författaren skildrar dramatiken på ett sätt som är både underhållande och trovärdigt. Sjöbodsblues är en sommarpärla som förmedlar värme och jag blir riktigt förtjust i både atmosfären och de fina vänskapsbanden som sträcker sig över generationerna. Jag hoppas att Tradviken är en plats jag får chansen att återse i fler böcker framöver, inte minst med tanke på att boken har ett riktigt spännande slut.

Utgiven av: Bokfabriken, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.