9789113091921_200x_mitt-hjarta-ar-ditt

Maria Wern och hennes kollegor i Visby är tillbaka och får ännu en gång utreda ett komplicerat mordfall. En ung kvinna rapporteras försvunnen och det finns anledning att känna oro eftersom hon lider av en komplicerad sjukdomsbild med både diabetes och hjärtfel som riskfaktorer. Samtidigt iakttar ett äldre par som firar sin semester på Gotland hur en man kväll efter kväll sätter upp sitt tält på stranden och därefter tar emot en strid ström av dambesök. När det visar sig att den försvunna kvinnan är en av dem som har besökt mannen i tältet blir han intressant för polisutredningen, men det dröjer innan Maria Wern och de andra i utredningsgruppen förmår att ta in vidden av det spel mannen i tältet har utsatt sina besökare för.

Anna Jansson skriver som alltid rappt och händelserikt, så även i Mitt hjärta är ditt. Berättelsen kryddas av en stor dos mänsklighet och empati, inte minst eftersom dess bärande tema kring hjärtsjukdom och organtransplantation är ett ämne som berör. Anna Jansson fångar alla aspekter, både plågan att vara sjuk och den oroliga tillvaron för de anhöriga. Intrigen är oförutsägbar och skrämmande, vilket skapar spänning. Trots att författaren fortsätter att leverera på en stabil nivå och bjuder på tänkvärda vinklingar blir dock inte Mitt hjärta är ditt en ny favorit med Maria Wern. Jag har lite svårt för motiven som ligger till grund för morden, och likaså det faktum att så mycket av innehållet känns igen från tidigare böcker i serien.

Utgiven av: Norstedts, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 3 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.