20181204_223032_0000

Semestertiderna stundar och veckans topplista handlar därför idag om böcker som ger sommarkänsla såväl i regn som solsken. 

Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund är en riktig feelgoodkaramell som tar oss med till en av Sveriges verkliga sommarstäder: Båstad. Tennisveckan stundar och huvudpersonen är en journalist som hamnat i trubbel. En bok som både är underhållande och tänkvärd.

Sommar på den lilla ön i havet av Jenny Colgan handlar om Flora som återvänder till sina hemtrakter på den skotska ön Mure. Får du inte nog finns även fortsättningen, Tillbaka till den lilla ön i havet, på svenska.

En sommar i Brighton av Lucy Diamond är en medryckande roman som utspelar sig i den brittiska kuststaden Brighton, där tydligen vad som helst kan hända.

Jag vill också tipsa om två böcker som jag själv läser i sommar och som båda verkar lovande: Villa havsbris av Caroline Säfstrand och Sommaren med Ava av Anna Lönnqvist. Villa Havsbris är en berättelse om ett gammalt kusthotell fyllt av hemligheter, medan Sommaren med Ava är en mer romantiskt färgad berättelse om den lilla orten Sunnanby.

 

 

Den här upplagan av Veckans Topplista blir den sista. Efter drygt hundra listor fördelade på två år börjar inspirationen för nya teman att tryta och därför har jag bestämt mig för att låta det här stående inslaget på bloggen gå i graven. Jag vill därför passa på att uttrycka ett STORT TACK till alla bloggkollegor som delat med sig av inspirerande listor varje vecka och även till alla er som läst dem och botaniserat bland alla våra boktips.

Jag kommer att fortsätta blogga som tidigare i övrigt, även nu under sommaren, och förhoppningsvis hitta nya uttryck för att förmedla boktips och listor över spännande böcker. Kanske blir också en ny gemensam bokbloggsaktivitet aktuell längre fram.

Hoppas ni alla får en riktigt fin sommar fylld av härlig läsning!

20 reaktioner till “Veckans topplista v. 26

  1. Väldigt tråkigt att topplistan går i graven, men jag förstår att det inte är lätt att komma på nytt hela tiden. Stort tack för att du hållit i det! Det är roligt att delta i såna här bloggaktiviteter när en (jag) haft möjlighet till det. Just nu funderar jag på om jag komma på fem till den här sista veckan 😉 ifall jag inte gör det så ville jag tacka, det har varit jättekul!

  2. Ett stort tack för att du hittat på alla topplistor! Det har varit superkul att delta!
    Jag har läst En sommar i Brighton och Med hälsning från Båstad från din lista. Tack för tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.