20181204_223032_0000

Idag handlar veckans topplista om en av mina favoritkategorier bland böckerna, nämligen historiska romaner. Här är fem favoriter som alla är utmärkta tips för den som vill resa tillbaka i tiden med hjälp av en bok.

  1. Miniatyrmakaren av Jessie Burton – Har du inte redan läst den så är det hög tid att ta en tur till 1600-talets Holland.
  2. Den tyska flickan av Armando Lucas Correa – En fin men sorglig roman om splittring i Andra världskrigets skugga. I sommar är författaren också aktuell med en ny bok, Dotterns berättelse.
  3. Den vita drottningen av Philippa Gregory – Den första boken i en serie om kvinnorna i maktens kulisser under Rosornas krig och tiden därefter. Jag kan även rekommendera tv-serien The White Queen som finns på C More tillsammans med två fristående uppföljare kallade The White Princess och The Spanish Princess.
  4.  Den glömda trädgården av Kate Morton – I sommar är Morton aktuell med nya boken Klockmakarens dotter. En annan riktig pärla i hennes samling är Den glömda trädgården.
  5. Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones – En riktigt tegelsten som tar oss med till medeltidens Barcelona och bygget av en av stadens främsta katedraler.

 

27 reaktioner till “Veckans topplista v. 25 – Historiska romaner

  1. Tack för bra tips. Vågar inte läsa katedralen vid havet efter att ha sett serien, var så jobbigt att se hur illa många hade det!

    Älskar The White Queen! Både boken och serien, köpte hem den på DVD för att jag gillade den så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.