9789175458618_200x_blott-en-begravning

Hösten har kommit till Tranås och begravningsbyrån är fortfarande en ekonomisk katastrofzon. Blott en begravning tar vid efter Där rosor faktiskt dör och berättelsen om Sandra som råkat få sin mosters konkursmässiga begravningsbyrå på halsen fortsätter.

Efter sommarens flirt hoppas Sandra på att hennes känslor för kollegan Christoffer är besvarade, men hans frånvaro gör att hon tvivlar. Angelica som anställts i receptionen kommer med allt fler avancerade idéer kring marknadsföring och utveckling, men samtidigt växer konkurrensen när en ny begravningsbyrå gör entré på den begränsade marknad som Tranås med omnejd ändå utgör. Just när det ser som mörkast ut får Sandra äntligen ett jobb som kan lyfta Tranan. En före detta Hollywoodstjärna har dött och nu ska människor från hela världen komma till Tranås för att ta farväl. Att arrangera begravningen och minnesstunden kan bli en succé, men det finns också en rad saker som kan bli till stora problem …

Blott en begravning är en fin feelgoodberättelse i ovanlig miljö. Att handlingen kretsar kring en begravningsbyrå kan låta lite dystert, men det är en oväntat varm och upplyftande plats. Sandra börjar finna sig till rätta i Tranås trots att hon aldrig planerade att flytta dit. Författaren beskriver hennes känslor och de ibland komplicerade relationerna till omgivningen på ett trovärdigt sätt. Romanser och övertalningsförsök, konflikter och gemensamma glädjeämnen – allt ryms i Blott en begravning. Jag gillar också Ewa Klingbergs sätt att beskriva det charmiga småstadslivet i Tranås. Serien känns i den andra boken väl etablerad och Begravningsbyrån Tranan blir allt mer en plats att länga tillbaka till. Tur att det kommer två böcker till under sommaren!

Utgiven av: Historiska Media, 2019. 

Finns hos: BokusAdlibrisHistoriska Media

Betyg 4 av 5

3 reaktioner till “Blott en begravning av Ewa Klingberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.