IMG_20190608_161922.jpg

I Lotus Blues och Mios Blues lärdes vi känna advokaten Martin Benner och nu är han äntligen tillbaka. Hans senaste investering är sprungen ur hans genuina intresse för antikviteter och vackra föremål, därför har han blivit delägare i en antikaffär i New York. Det är hans vänner Henry och Magda som driver butiken, men när Henry dör i cancer förändras förutsättningarna brutalt. Henry visar sig ha ruvat på en hel massa hemligheter och när en man kommer fram till Martin Benner efter begravningen och berättar att han misstänker att Henry har blivit mördad väcker det både förvirring och misstro, men Martin Benner kan inte släppa tanken på det han har fått höra. Strax därefter börjar jakten på ett mystiskt schackspel och Benner får veta att någon Henry Schiller aldrig har varit svensk medborgare, vilket hans vän påstått. Det är början på en händelsekedja som kommer att leda fram till ett spel på liv och död.

Martin Benner är en figur som dras till dåligheter som en magnet. Gång på gång blir han inblandad i händelser som han varken kan överblicka eller riktigt förstå vidden av. Kristina Ohlsson tecknar sina karaktärer på ett sätt som gör att de nästan sprakar av liv och Martin Benner är ett typiskt exempel på en personlighet som väcker dubbla känslor. Visst finns det stunder när han är en arrogant skitstövel, särskilt i relationen med kollegan Lucy, men, samtidigt är han oemotståndligt underhållande att följa. För där Martin Benner är händer det alltid saker, vilket ur läsarens perspektiv är av godo.

Kristina Ohlsson skriver med glöd, vilket går rakt genom texten och väcker en ett smittsamt engagemang hos läsaren. Händelsekedjan är snyggt konstruerad och författaren vet hur hon ska få mig att vilja läsa ”bara ett kapitel till” fram till dess att sista sidan helt plötsligt är utläst. Hantverket är skickligt genomfört och jag charmas lite extra av ingredienser som antika schackspel och anrika hotellkedjor. Henrys hemlighet visar att Kristina Ohlsson fortsätter gå från klarhet till klarhet och leverera underhållande spännigsromaner i toppklass.

 Min intervju med Kristina Ohlsson om nya boken hittar ni här

Utgiven av: Piratförlaget, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 5 av 5

4 reaktioner till “Henrys hemlighet av Kristina Ohlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.