9789175458601_200x_dar-rosor-faktiskt-dor

Sandra planerar för en lång härlig semester där hon ska få rå om sig själv, ta dagen som den kommer och uppleva en rad vackra och intressanta platser. Men när hennes moster Majken blir änka blir planerna hastigt ändrade och Sandra reser till Tranås för att försöka hjälpa mostern att ordna upp de trassliga affärerna kring den bortgångne makens begravningsbyrå. Det visar sig att Begravningsbyrån Tranan befinner sig på ruinens brant, och det kommer snart även moster Majken göra om inte Sandra hjälper henne att ordna upp finanserna. Veckorna går och Sandra upptäcker att begravningsbranschen är helt annorlunda än hon trodde. Det blir en lång sommar fylld av nya erfarenheter och stormande känslor.

Där rosor faktiskt dör är den första delen i Ewa Klingbergs nya feelgoodserie som utspelar sig på begravningsbyrån Tranan. Vi får stifta bekantskap med en rad färgstarka karaktärer med Sandra i spetsen. Författaren blandar vardagsbestyr, spirande romanser och komplicerade bokslut på ett övertygande sätt och trots att jag inledningsvis är lite skeptisk till miljön där boken utspelar sig är jag snart fast. En begravningsentreprenörs roll går till stor del ut på att visa vördnad för den döda och de sörjande anhöriga och på alla sätt bistå för att göra det sista avskedet till en fin stund. Just den sidan av yrket lyckas Ewa Klingberg plocka fram och fånga upp i sin berättelse. Där rosor faktiskt dör är ett riktigt snyggt exempel på underhållande svensk feelgood i charmig småstadsmiljö.

Utgiven av: Historiska Media, 2019. 

Finns hos: BokusAdlibrisHistoriska Media

Betyg 3+ av 5

3 reaktioner till “Där rosor faktiskt dör av Ewa Klingberg

  1. Tyckte den var en bra introduktion till resten av serien (även om jag bara läst de två som släppts hittills). Boken gav en bra inblick i vad som händer på en begravningsbyrå även om det givetvis har gjorts betydligt mer spännande med all relationsdrama som boken bjuder på. Den öppnade på sätt och vis dörren till en värld som man inte så ofta tänker på förutom just när man är i sorg. Jag kan tillägga att jag tyckte del två var snäppet bättre än denna första, men som sagt var den första än då bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.