På söndag är det dags att hylla alla mammor där ute, men vad ska man köpa för present till dem när de redan har allt? Ibland räcker det med det lilla, plocka en blombukett eller baka en tårta. Men de flesta mammor uppskattar säkert ett vackert inslaget paket. Här är mina sju bästa bokrelaterade tips på vad det kan innehålla.

 

Systrarna von Sydow: maten, livet och samtalen

Systrarna Ebba och Amy bjuder tillsammans med mamma Helen på sina bästa recept och finaste minnen. Boken har ett personligt tilltal och är vackert illustrerad med foton från familjen von Sydows hur i Skåne och i Marstrand. Vårens finaste kokbok är en riktig skatt när det kommer till inspiration inför såväl sommarens fester som de lata lediga dagarna och gör sig utmärkt i varje välsorterad kökshylla.

9789198499322_200x_systrarna-von-sydow-maten-livet-och-samtalen-runt-koksbordet.jpg

Påfågelsommar av Hannah Richell

En underbar roman som nominerats till Årets bok 2019. Handlingen utspelar sig under en het sommar på 1950-talet, men också i nutid, och tar oss med till ett engelskt lantgods i akut behov av renovering. Påfågelsommar är en bok med riktigt tät atmosfär och här bjuds både på spänning, drama, romantik och eftertanke.

9789137153612_200x_pafagelsommar

Allt jag inte kan säga av Emilie Pine

En samling essäer om konsten att vara kvinna. Emilie Pine berättar om relationen till en alkoholiserad far, om oönskad barnlöshet och män som går över gränsen. Hon sparar de moraliska pekpinnarna och strävar istället efter att återspegla sin egen tillvaro och alla de tankar hon bär inom sig. Resultatet blir en sårbar skildring av hur det är att vara kvinna som träffar rakt i hjärtat.

9789146235743_200x_allt-jag-inte-kan-saga

Staden av Camilla Sten

Till alla mammor som föredrar en rysare är Camilla Stens nya bok Staden ett bra alternativ. En övergiven spökstad, ett mysterium med flera årtionden på nacken, krypande spänning och en farofylld jakt på vad som egentligen avfolkade den lilla gruvorten Silvertjärn är ingredienserna som gör att den här boken framkallar kalla kårar.

9789113087061_200x_staden

Muminmamman-mugg

Till alla mammor som älskar att avnjuta en kopp kaffe eller te till sin bok: den optimala presenten är då såklart Arabias mugg med motivet Muminmamman.

 

b17fc780-33ae-48b7-ad33-ec8618444312

Skamvrån av Sofie Sarenbrant

Många där ute har säkert väntat på den senaste boken i deckarserien om Emma Sköld. I veckan släpptes den, så skynda innan mamma hinner köpa den själv!

9789188859167_200x_skamvran

Innan ni tog oss av Lisa Wingate

För alla mammor som helst läser pocketböcker. Lisa Wingate har skrivit en bok som baserar sig på verkliga händelser. Handlingen utspelar sig i den amerikanska södern där dottern i en av traktens mest framstående familjer börjar forska i släktens förflutna. Det hon finner är en hjärtslitande berättelse om hur barn under 1930-talet stals och såldes till traktens rika, barnlösa kvinnor.

9789187879555_200x_innan-ni-tog-oss_pocket

2 reaktioner till “Sju presenttips inför Mors dag

  1. Jag själv är riktigt sugen på att läsa Påfågelsommar av Richell. Tycker den verkar riktigt spännande och härlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.