9789137152943_200x_sprickor-i-jorden

Alex och hennes tvillingsyster Dani har lämnat Sverige och bor numera utanför San Francisco vid den amerikanska västkusten. De uppslitande händelserna i den förra boken, där Dani tillfångatogs och tvingades föda ett barn åt sekten kallad Pilgrimsfalkens väktare, har lämnat djupa spår. Sekten är numera upplöst, men rädslan för att de en dag ska återkomma för att hämta Danis barn är svår att släppa. Samtidigt får Alex mer påtagliga problem att tampas med när hennes älskare och chef Carl får upp ögonen för en annan kvinna. Den vackra Eva lockar med ett gemensamt arbetsprojekt där Sanctum som driver hem och kliniker för personer med beroendeproblematik och psykisk ohälsa ska samarbeta med det hem för utsatta kvinnor som Carl planerar att öppna hemma i Sverige. Alex är skeptisk, men Carl hävdar att relationen är strikt professionell, Trots att Alex försöker få honom att inse att Eva är ute efter mer än så vägrar han inse fakta. Istället lyckas Eva med sitt manipulativa sätt skapa en spricka mellan dem som är mer komplex än någon av dem har kunnat ana.

Sprickor i jorden är den andra delen i serien om Alex och Dani. Deras band tvillingar emellan fortsätter att vara starkt, men i den här berättelsen tar deras liv lite olika inriktningar. En sak är dock säker, det är för tidigt för att pusta ut och slappna av. Sekten finns fortfarande med dem och lurar hela tiden i skuggorna, vilket gör den här romanen till en extremt spännande berättelse där läsaren hela tiden måste vara på helspänn tillsammans med huvudkaraktärerna. Mariette Lindstein fångar den psykologiska spänningen och utvecklar den på ett effektivt sätt.

Den här gången får vi också stifta bekantskap med en kvinna vars psykopatiska drag gör henne till en mycket obehaglig karaktär, men samtidigt är hon en i sammanhanget väl gestaltad figur vars bevekelsegrunder driver berättelsen framåt i ett högt tempo. Författaren fångar också miljön kring San Francisco liksom den amerikanska mentaliteten, så i mitt tycke finns det bara fördelar med att låta handlingen utspela sig i USA. Sprickor i jorden är något längre än de tidigare boken i serien, och jag kan tycka att den hade tjänat på att kortas ned något till samma längd som föregångaren Vit krypta för att höja intensiteten ytterligare. Sprickor i jorden är dock en oerhört underhållande och nervkittlande spänningsroman som inte kommer göra Mariette Lindsteins trogna läsare besviken.

Utgiven av: Bokförlaget Forum, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

En reaktion till “Sprickor i jorden av Mariette Lindstein

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.