9789164206152_200x_en-underbar-dod

Henrik och Julia lever i ett lyckligt äktenskap och har tre gemensamma barn. Det är i alla fall så den välputsade fasaden ter sig utåt. En morgon när Julia vaknar är Henrik försvunnen. Dagarna går och det finns inte minsta spår av honom. Oron växer för varje timme, men Julia måste hålla masken inför barnen.

Julias jobb som journalist gör att hon är van att ta fram information och hon bestämmer sig för att på egen hand försöka ta reda på mer om Henriks bakgrund. För när allt kommer omkring inser hon att hon vet väldigt lite om sin egen man. Det har alltid varit Julia som har pratat, medan Henrik mest nöjt sig med att lyssna. Den bild som växer fram stämmer dock inte alls med hennes syn på Henrik. Medan hon inser att hon kanske trots allt inte känner mannen hon är gift med kryper skuggorna närmare i det stora hemlighetsfulla huset på landet som de köpt tillsammans, men som nu mest ger Julia kalla kårar när skymningen sänker sig.

En underbar död är en psykologisk thriller som håller hög klass. Stämningen byggs upp stegvis och handlingen blir allt mer intressant. Läsaren förstår att det ligger mycket begravt under ytan, men att följa med på den resa författaren skapar är lite som att färdas med ögonbindel. Det finns inte en chans att du ser vart historien är på väg. Det finns dock vissa detaljer som gör att jag aldrig riktigt klickar med berättelsen, men det rör sig mest om en personlig motvilja mot böcker om ockulta sällskap. En underbar död är annars en thriller som är både stämningsfull och originell. Emma Ångström visar med den här boken att hon i sina bästa stunder är något av en svensk motsvarighet till Gillian Flynn.

Utgiven av: Piratförlaget, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg: 3+ av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.