978-91-88769-81-7-500x500.jpg

Skogspromenader uppskattas nog av de flesta barn, men i Nina Egnors bok för de yngre barnen får vi också lära oss mer om hur man sköter en skog och vad skogsbruk är för något. Hur går det egentligen till när träden fälls och förvandlas till timmer? Vad heter de olika maskinerna? Tillsammans med Johan & Johanna utforskar läsarna hur en dag på moster Karins jobb i skogen kan se ut.

Boken vänder sig till de allra yngsta läsarna som kanske just har börjat läsa själva eller som läser tillsammans med en förälder. Bilderna fångar skogens färger och återspeglar handlingen väl. De är inte så detaljerade, men fyller sitt syfte på ett bra sätt. Jag tycker det är roligt att huvudpersonen i boken är en kvinna. Det moderna skogsbruket är lika mycket ett jobb för kvinnor som män, och kanske kan det här berättelsen få fler barn intresserade av ett spännande och viktigt jobb. Boken om skogsmaskinerna är en trevlig berättelse som passar alla barn med intresse för naturen och fascination för maskiner.

Utgiven av: Visto förlag, 2018. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 3 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.