9789146235439_200x_med-ont-fordrivas

Det har gått två år sedan händelserna i Fyra dagar i Kabul där Amanda Lunds färdigheter som förhandlare sattes på prov i ett kidnappningsdrama. Hon har hunnit bli mamma till tvillingar och har just återgått i tjänst vid Nationella insatsstyrkan när det är dags igen, en svensk polis som stationerats i Kosovo är försvunnen och misstänks ha blivit kidnappad. Som den expert på gisslandraman och förhandlingslägen Amanda Lund är skickas hon till Balkan för att på plats försöka få sin kollega fri. Väl framme i Pristina visar sig fallet mer komplicerat än Amanda har väntat sig, korruption och kollegor som spelar efter egna regler gör att hennes arbete sker i motvind.

Precis som i debuten Fyra dagar i Kabul bjuder Anna Tell på en annorlunda spänningsroman som tar oss med ut i Europa. Skildringarna av Amanda Lunds arbete känns solida och trovärdiga. Författarens egna yrkeserfarenheter bidrar till att ge boken en realistisk atmosfär som präglas av lugn och noggranna överväganden snarare än actionscener där poliser handlar på intuition och fattar överilade beslut, vilket inte är ovanligt i fiktiva polisromaner. Det känns lugnt och tryggt att följa Amanda Lund, men spänningen finns samtidigt där och gör att jag ivrigt läser vidare för att få se vilka motiv som ligger bakom kidnappningen och hur berättelsens olika trådar vävs samman. Med ont fördrivas är ett utmärkt val för den som vill ha en verklighetstrogen spänningsroman med nerv.

Utgiven av: Wahlström & Widstrand, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 3+ av 5

En reaktion till “Med ont fördrivas av Anna Tell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.