20181204_223032_0000.png

Det finns av någon anledning favoritförfattare som faller i glömska. Nya namn gör entré, tiden räcker inte till eller så kanske författaren skrev någon mellanbok som inte var den bästa och som gjorde att ditt intresse svalnade. Den här veckan handlar topplistan om fem favoriter som jag inte har läst något av på evigheter.

  1. Anna Lihammer – Jag gillade hennes två första böcker, men ändå har jag inte kommit till Där gryningen dröjer, den tredje delen i serien om Carl Hell och hans kollega polissystern Maria.
  2. Kate Morton – En storfavorit hos mig, och av någon anledning har jag en tendens att spara böcker av favoritförfattare som sällan släpper nytt. Nu kommer det dock en helt ny bok till sommaren, så kanske kan jag ändå med gott samvete ta mig an Huset vid sjön.
  3. Carlos Ruiz Zafón – Lyckan var total när det förra året kom en ny bok om De bortglömda böckernas gravkammare, men det lär också vara den absolut sista. Den godbiten håller jag på än, mest för att den är så ruggigt tjock så jag drar mig en aning för att påbörja den.
  4. Ken Follett – Det är ganska många år sedan jag läste Svärdet och spiran, men även här talar vi om riktiga tegelstenar till böcker. Jag sparar helt enkelt En värld utan slut och Den eviga elden till något bra tillfälle som aldrig tycks komma. Men när det väl är dags är jag övertygad om att böckerna kommer bjuda på storslagen läsning.
  5. Joyce Carol Oates – Är en författare jag vill läsa mer av, gärna snart.

 

21 reaktioner till “Veckans topplista v.15 – Favoriter jag har tappat bort

  1. Zafóns sista bok i serien är fantastiskt bra, där har du något att se fram emot. Plus hans andra böcker med magisk realism, också mkt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.