Den här gången är det dags att lista skönlitterära berättelser som bygger på verkliga händelser. Det är en beskrivning som i viss mån stämmer in på ganska många böcker. Så länge det inte handlar om fantasy och science fiction är det oftast meningen att skönlitteraturen ska återspegla verkligheten. Sen finns också true crime och liknande, böcker som helt och hållet bygger på något som verkligen har inträffat. Exakt hur sanningsenliga era böcker är bestämmer ni själva, men meningen är att det ska finnas en tydlig koppling till en verklig händelse eller person bland dagens bokval.

  • Djävulen hjälpte mig av Caroline Eriksson – Baserar sig på berättelsen bakom Yngsjömordet.
  • Åren i Paris av Paula McLain – En roman om Ernest Hemingway och hans hustru Hadley.
  • Försvunnen av Tina Frennstedt – En deckare som delvis bygger på och har inspirerats av det uppmärksammade Helena-fallet där en ung kvinna försvann spårlöst för mer än 25 år sedan.
  • Barnbruden av Anna Laestadius Larsson – Den första av tre delar i en serie historiska romaner som berättar om drottning Hedvig Elisabet Charlottas liv och intrigerna vid det gustavianska hovet.
  • Den gyllene hårnålen av Maria Gustavsdotter – En fiktiv berättelse med prinsessan Cecilia Vasa i en av huvudrollerna.

24 reaktioner till “Veckans topplista v. 13 – Verklighetsbaserade romaner

  1. Jag gillar när det finns verklighetsanknytning! Tycker det är ett fantastiskt sätt att leva sig in i historiska händelser, verkliga personers uppdiktade tankar eller kanske verkliga skeenden men fiktiva personer. Sånt gillar jag!

  2. En blomma i Afrikas öken är en inspirerande roman om ung flickas resa från könsstympning och förtryck till upplyft modell.

    Bekännelser av fd punkdrottningen Nina Hagen är mycket intressant om hennes resa från destruktivitet till många år på Ashram i Indien och sedan till kristen Gudstro! 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.