20181204_223032_0000.png

Tisdag igen och idag tänkte jag att vi skulle titta på en lite annan typ av böcker, nämligen våra favoriter när det kommer till kokböcker och bakböcker. Själv är jag en sån som improviserar i köket. Jag inspireras av recept men jag följer dem sällan till punkt och pricka, särskilt inte när det gäller matlagning. När jag bakar däremot är det ganska viktigt att få rätt proportioner av mjöl och andra ingredienser för ett lyckat resultat. Därför består min lista av fem favoriter när det kommer till bakning.

Hur gör ni? Använder ni kokböcker, inspireras ni av dem eller köper ni hellre hem en pizza och låter dem fortsätta att samla damm? Jag är nyfiken!

  • Sju sorters kakor – en oumbärlig bok för alla kakmonster.
  • Rutiga bakboken – innehåller alla basrecept du behöver för att lära dig att baka bröd, kakor, bullar och tårtor.
  • Tårtor med Linus av Linus Larsson – är en inspirerande bakbok för dig som älskar tårtor av alla de slag.
  • Salt som socker av Linn Utbult – en modern bakbok med många spännande smaker.
  • Birgittas bästa julkakor av Birgitta Rasmusson – här finns alla klassiska kakrecept du behöver, utformade med extra finess.

Som bubblare på dagens tema tänkte jag visa upp en bok jag är sugen på i vår, nämligen Mandelmanns söta som släpps i april. Läs mer om den här. 

9789174248890.jpg

21 reaktioner till “Veckans topplista v.12 – Kok- och bakböcker

  1. Åh Mandelmanns nya bakbok vill jag också ha. Jag har deras andra två böcker. Jag kan tipsa om zeinas kitchen hennes kokbok är jätte fin också om man vill testa lite andra smaker. Ha en fin kväll kram från Nina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.