20181204_223032_0000.png

Kylan dröjer sig kvar, men vintern går ändå mot sitt slut. Därför är det idag dags att summera vilka som är våra favoriter bland de böcker som har blivit lästa under perioden december-februari. Jag konstaterar att jag har läst lite mindre än vanligt under vintern, men ändå hittat några riktiga guldkorn.

  • Dvalan av Camilla Grebe – En av mina favoritförfattare, och i Dvalan bevisar Camilla Grebe återigen att hon är en fenomenal författare som kan konsten att skapa en spännande intrig och samtidigt väva in ett intressant tema.
  • Stormvarning av Maria Adolfsson – Den andra boken i serien om poliserna på ön Doggerland är både en bra uppföljare och en alldeles utmärkt fristående berättelse. Helt i min smak.
  • Kastanjemannen av Søren Sveistrup – Danmarks svar på Lars Kepler visade sig vara en riktig hit. Jag vill gärna läsa mer av den här författaren framöver.
  • Vintereld av Anders de la Motte – En smart konstruerad berättelse som växlar mellan dåtid och nutid på ett så skickligt sätt att tidshoppen knappast inte märks.
  • Bränn alla mina brev av Alex Schulman – Vinterns bästa roman blev något överraskande en skönlitterär skildring av äktenskapet mellan Sven och Karin Stolpe. Det blev den första boken av Schulman jag läste, och den gav mersmak.

29 reaktioner till “Veckans topplista v. 11 – Vinterns bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.