Kamilla Oresvärds kriminalromaner utspelar sig huvudsakligen i Göteborg. I huvudrollen hittar vi kriminalkommissarie Stina Seger och det finns även en tidigare bok i serien: Minnesbäraren.

Jägaren är en berättelse där det genomgående temat är hämnd, i fler än en bemärkelse kommer det att visa sig. Stina Seger kämpar här med att återta kontrollen över sitt liv. Efter att hon har förlorat sin mamma är hon nära att tappa fotfästet. Pressen är stor från alla håll, inte minst i hennes roll som kriminalkommissarie. En kvinna har hittats mördad och det är många trådar som måste följas upp i jakten på gärningsmannen.

Råttfångaren tar vid där Jägaren slutar. Stina Seger är på semester i Spanien när en man blir brutalt ihjälslagen. När hon och hennes resesällskap, de båda väninnorna Amelie och Carolina, återvänder till Sverige dröjer det inte förrän Amelie försvinner spårlöst. För Stina blir det en svår situation som berör henne på ett personligt plan. Att det finns en koppling mellan det som hände i Spanien och Amelies försvinnande blir också allt tydligare.

Båda dessa böcker är mycket lättlästa och författaren lyckas skapa ett driv som gör dem fängslande. Det jag uppskattar allra mest med Kamilla Oresvärds sätt att skriva är att hon har en så stilren berättarteknik. Det är till synes avskalat och fokuserat, ändå lyckas Oresvärd väva in alla de detaljer jag behöver för att skapa mig en tydlig helhetsbild. Mycket förmedlas med få ord och handlingen blir därmed konkret, men här finns också ett djup i form av känslorna av att inte räcka till som huvudpersonen ständigt bär på, intrigerna inom polishusets väggar och de mörka motiv som ligger till grund för att mord begås. Både Jägaren och Råttfångaren är uppslukande och genomtänkta böcker där ingenting är klart förrän sista sidan är utläst.

Utgivna av: Bokfabriken, pocket, 2018. 

Jägaren finns hos: BokusAdlibris

Råttfångaren finns hos: BokusAdlibris

Betyg: 4 av 5

2 reaktioner till “Jägaren & Råttfångaren av Kamilla Oresvärd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.