9789188845009_200x_han-ar-min_haftad.jpg

Josefine Sandblom slog igenom 2017 med sin fartfyllda och okonstlade underhållningsroman om ett gäng tjejer bosatta i den lilla östgötska staden Motala. När de tröttnat på män som betedde sig svinigt och utnyttjade deras längtan efter kärlek tog de på sig ansvaret att varna stadens tjejer genom bloggen Kalla mig Amanda där de berättade öppet om sina misslyckade dejter. Nu är tjejerna tillbaka och jakten på lyckan fortsätter. I Han är min står relationer och vardagsliv i fokus på ett ännu tydligare sätt.

Lilly har träffat mannen i sitt liv, men det är inte lätt att kastas in i en ny familj. Att bli bonusmamma till någon annans barn är en komplicerad situation och Lilly slits mellan viljan att göra sig populär hos barnen och längtan efter att få en stund för sig själv med deras pappa. I periferin av deras liv finns Viktoria, barnens mamma. Förhoppningsvis kommer hon inom kort att hitta kärleken på nytt, men samtidigt skaver tanken på att hon ska ångra sina val och vilja ha tillbaka allt det som Lilly nu har blivit en del av.

Josefine Sandblom skildrar vardagsproblemen som huvudkaraktärerna stöter på med en oerhörd träffsäkerhet. Här kommer hela den smutsiga verkligheten med dammråttor i hörnen och avbrutna vuxenlekar fram i sin helhet då författaren fokuserar på att skapa en bild som är allt annat än förskönad. Det är realistiskt och underhållande. Handlingen drivs också framåt på ett skickligt vis genom att Lilly och de andra har en osviklig förmåga att trassla till det för sig. För hur gör man egentligen när man har lyckats tappa bort någon annans barn i folkvimlet? Frågeställningarna som karaktärerna brottas med pendlar mellan högt och lågt. Från dråpliga situationer svänger berättelsen över till de mer komplicerade lägena där Lilly funderar över vilket liv hon egentligen vill ha och vilka vägar hon ska välja. Det är just dessa kontraster som gör Han är min till en läsvärd bok som kommer att älskas av alla som fastnade för Kalla mig Amanda. Josefine Sandbloms böcker är lite som en kolsyrad dryck: pigga, bubbliga och sprudlande.

Utgiven av: MiMa förlag, 2018.

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 3+ av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.