9789188745163_200x_konstiga-huset

Charles har funnit kärleken i den unga, vackra Sophia Leonides. Men när hennes stormrika farfar Aristide dör under mystiska omständigheter blir han istället inblandad i en mordutredning som leds av ingen mindre än hans egen far. Aristide Leonides var en gammal man som troligen hade kort tid kvar till graven, ändå valde någon att påskynda hans död genom giftmord. Misstankarna faller inledningsvis på hans avsevärt yngre hustru, en kvinna som enligt familjens utsago är en sann lycksökerska. Men Charles inser snart att fler familjemedlemmar har motiv och att motsättningarna inom det konstiga hus som rymmes släkten Leonides är mycket starkare än vad som avslöjas vid en första anblick.

Konstiga huset är en fristående deckare ur Agatha Christies digra katalog. Boken ska ha tillhört författarens egna favoriter och jag kan mycket väl förstå varför, för det är en välkonstruerad bok med en chockerande upplösning. Christie misstänkliggör alla och envar på sedvanligt sätt, hon tecknar tydliga men samtidigt avskalade personporträtt och låter dialogen flyta fritt utan att någon gång bli långrandig. Konstiga huset är en bok som passar utmärkt när man vill ha en lagom spänstig mordgåta med en riktigt klurig intrig.

Utgiven av: Bookmark förlag, 2018. I översättning av: Lisbeth Renner och Louise Renner. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.