Idag undrar Mias bokhörna följande:

Har du några tips på hur man kan spara tid till läsning?
Bonusfråga: Vad ska du hitta på i helgen?

Frågan syftar alltså på det faktum att det ständigt finns fler böcker än vad tiden räcker till för att hinna läsa. Det är liksom som en ond cirkel, även om man läser mycket vill man hinna med ännu mer. Mina bästa tips för att hinna läsa mer i vardagen är att dra ner på TV-tittandet och slösurfandet på nätet. Om man gillar ljudböcker kan de få förgylla timmarna som ägnas åt hushållsarbete och promenader, men själv gillar jag inte att plugga igen öronen när jag är ute och går. Sen är det nog så att även om man vill så är det svårt att ha för många intressen på gång samtidigt. Man får helt enkelt välja vilka aktiviteter man vill prioritera, och det kan ju som bekant gå i perioder hur man väljer.

I helgen ska jag laga älgstek, mums. Det finns också planer på att elda en liten brasa om vinden ligger på åt rätt håll, det finns ris och annat trädgårdsavfall att bränna. Sen hoppas jag på en massa finfin lästid. Håller tummarna för att jag kan lägga vantarna på ett ex av nya Lazarus av Lars Kepler före helgen. Den har ju releasedatum imorgon. 😉

Ha det gott allihopa!

14 reaktioner till “Helgfrågan v. 42

  1. ljudböcker lyssnar jag mycket på, känns som det blivit lite ökad lästid tack vare att jag både lyssnar och läser, men mer lästid vill jag ändå ha, minska på tv-serier och film skulle nog ge ännu mer, men vill det också 😉

  2. När jag går hemma, på min lilla ort, då fungerar ljudbok perfekt. Handla med ljud i örat, tvätta, diska, laga mat och städa är mycket trevligare med en ljudbok. Samt åka bil. Pendlar en timme om dagen och då tjänar jag in lästid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.