9789177990314_200x_minns-att-du-ska-do.jpg

Tom Wester gör karriär som åklagare i Stockholm och livet har hittills visat sig från den goda sidan. Visst var det en kamp att växa upp i en idrottsintresserad familj där akademiska prestationer aldrig räknades, men Tom har hittat självförtroendet i vuxen ålder och känner sig till freds i relationen med Angela. De är både fokuserade på sina yrkesliv och har gemensamt bestämt att de inte vill skaffa barn. När Tom får ett nytt ärende på sitt bord blir han dock rejält omskakad, mannen som har hittats död på en kyrkogård i Stockholm är en barndomsvän som han inte har sett på många år. Ungefär samtidigt anländer ett mystiskt paket, en ros inslagen i en svart låda som påminner som en likkista. Minns att du ska dö är Åsa Bonellis första bok inom spänningsgenren, men hon har gett ut flera feelgoodromaner tidigare.

Att Tom på något sätt kommer att bli berörd av vännens död är lätt att räkna ut, men snarare på ett lockande sätt än det förutsägbara. Boken fångar mitt intresse tidigt och det är svårt att lägga den ifrån sig innan all dramatik har fått sin förklaring. Vi får följa Tom och Simon under uppväxtåren parallellt med den nutida berättelsen och ta del av deras bakgrund. Tom har fått kämpa för att skaffa sig en titel och ett välbetalt jobb medan Simon kommer från en rikemansfamilj där ett enormt arv har gjort att han hela livet har varit ekonomiskt oberoende. Men pengar är inte allt och Simons uppväxt tillsammans med en strängt religiös moster har inte alltid varit lycklig. Rikedom och status är inte heller något som kan köpa dem fria är när någon skickar hotelser till dem. Deras vän Moroten är redan död och stämningen blir allt tätare när de båda kvarvarande vännerna inser att de själva har anledning att frukta för sina liv. Minns att du ska dö är en riktigt rafflande spänningsbomb fylld av kärlek, svek och hämnd.

Utgiven av: Louise Bäckelin Förlag, 2018.

Finns hos: BokusAdlibrisAkademibokhandeln 

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.