Den här enkäten om hösten hittade jag hos Lottens bokblogg för några veckor sedan. Nu har det blivit min tur att svara på frågorna.

fall-foliage-3705550_1280

  • Vad är det bästa med hösten?

Jag tycker om den där lite kalla, klara luften som sveper ner från norr under hösten. Just nu är det också väldigt vackert i naturen med alla sprakande färger i rött och gult, blandat med majestätiska mörkgröna granar och tallar. Svampplockning är något jag gillar skarpt, men det har varit lite väl torrt. Just nu är det mest trattkantareller jag letar efter, men tidigare under hösten har jag hittat en hel del Karl Johansvamp.

  • Tips på en bra bok som utspelar sig på hösten?

9789175038605_200x_hostdad_pocket

  • Vilken bok ser du fram mot mest den här hösten?

Jag hade tänkt läsa Kallbrand av Cilla & Rolf Börjlind den här helgen. Det är en bok jag har sett fram emot väldigt länge, så jag hoppas den lever upp till mina förväntningar. Det finns många nya, intressanta titlar i min läshög just nu. Ytterligare några som lockar mycket är Hantverkaren av Sharon Bolton. Senare i höst släpps även En högre rättvisa av Hjorth & Rosenfeldt och Dvalan av Camilla Grebe som jag längtat efter ett bra tag.

  • Har du någon speciell läsutmaningen den här hösten? Eller låter du inspirationen styra?

Jag hade tänkt delta i en utmaning som gick ut på att läsa kvinnliga nobelpristagare. Eftersom det inte delas ut något pris i år har flera förlag gått samman och satsar istället på att ge ut nyutgåvor av böcker skrivna av de kvinnliga pristagarna från tidigare år. Dessa släpps i november. Tyvärr känner jag dock att det nog inte är så troligt att tiden kommer räcka till för att klara av hela utmaningen, dvs att läsa allihopa, men jag satsar på att kanske i alla fall hinna med att läsa någon eller ett par böcker som räknas.

  • Har du något speciellt inplanerat den här hösten som du kan se fram mot?

Jag har inga speciella planer som är bokade och bestämda nu ett tag framöver. Känns ganska skönt faktiskt, för det har varit väldigt intensivt under lång tid tidigare. Mamma och jag ska i alla fall ta en riktig shoppingdag framöver, det ser jag fram emot!

  • Är det någon film eller TV-serie som du ser fram mot att se den här hösten?

Jag har väntat och väntat på att den nya säsongen av Vår tid är nu skulle ha premiär på SVT och nu är den äntligen igång. I helgen ska jag kolla ikapp de två första delarna på SVT Play. Nästa vecka börjar också årets säsong av Så mycket bättre, det brukar jag följa, och så har TV-serien Sthlm Rekviem som baseras på Kristina Ohlssons deckare premiär i veckan på TV4.

Ha en fin hösthelg allihopa! Hoppas ni får chans att njuta av det vackra väder som har utlovats.

2 reaktioner till “Lottens höstenkät

  1. Vad roligt att läsa! Jag skall nog också göra den. Mysigt med en shoppingdag. Jag är väl tyvärr ganska dålig på att shoppa i butiker, mitt tålamod tar slut efter en eller två butiker, sedan längtar jag efter att fika 😉 Men snart skall jag också ta en tur och köpa julklappar och presenter till alla barn i släkten som fyller år i november och december. Vår tid är nu är verkligen bra, och litet extra roligt, eller hur man skall se det, är att en av personerna i filmen är på pricken lik min storebror till sättet. Så mycket bättre skall jag också se. Är inte så överväldigad av Sthlm Rekviem, tyvärr. Vi skall antagligen läsa Kallbrand båda två i helgen, jag hoppas i alla fall hinna det, skall läsa Keplers nya först. Nu ut i det fantastiska höstvädret och fota litet. Ha en jättefin helg! Kram

  2. Jag hade på något sätt helt missat att Sthlm Rekviem är Kristina Ohlssons böcker, men sedan såg jag det på hennes Instagram 😮

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.