Nu har vinnarna av svenska folkets eget bokpris Årets bok 2018 tillkännagivits. På tredje plats hamnade den norska relationsromanen Nej och åter nej av Nina Lykke. På andra plats kom kriminalromanen Annabelle av Lina Bengtsdotter, en av mina storfavoriter bland årets nominerade. Så sent som igår publicerade jag en intervju med Lina i samband med recensionen av hennes nya bok, Francesca.

Sist men inte minst, vinnaren av priset Årets bok 2018 blev 1793 av Niklas Natt och Dag, en annorlunda kriminalroman som utspelar sig i det gustavianska Stockholm. Det ska dock sägas att 1793 är allt annat än en deckare i mängden, språket är briljant och miljöbeskrivningarna ibland obehagligt realistiska. Jag kan mycket väl förstå varför den här boken har röstats fram som vinnare. Grattis till alla de tre författarna som hamnade på pallplats!

 

Klicka här för att komma till sidan med alla de nominerade till Årets bok. Där finns även länkar till recensioner av de titlar jag har läst.

4 reaktioner till “Årets bok 2018 – här är vinnarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.