9789198409734_200x_sota-roda-sommardrommar

Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän och känner sig en smula vilsen i tillvaron. Hon försöker döva sina sorger med ett nytt projekt, hon har nämligen köpt en kolonistuga på Bullholmen i Stockholms skärgård. Egentligen har Cilla inte en aning om vad hon har gett sig in på, hennes karriär som journalist på en av Stockholms skvallertidningar har inte direkt gett några kunskaper om odling av växter och grödor. Som tur är får hon snart en ny vän och mentor i sin granne, en äldre dam som gärna lyssnar när Cilla behöver lätta sitt hjärta och visar henne hur man tuktar en perenn eller två. Men idyllen går snabbt i kras när en ung flicka hittas mördad på Midsommardagens morgon. Cilla kan vara den sista som såg henne i livet och plötsligt blir hon inblandad i en mordutredning. Som om läget inte vore nog komplicerat visar sig den ansvarige utredaren Adam vara överjordiskt snygg, och dessutom son till Cillas granne.

Söta, röda sommardrömmar är den första boken i en planerad serie om Cilla Storm. Det är en ovanligt lättsmält och rosaskimrande deckare som faller lika mycket under feelgood-genren. Cilla är stjärnan och huvudpersonen genom hela berättelsen, det är kring henne historien kretsar. Hennes liv har trasslat till sig och författaren tecknar bilden av en ung kvinna som är ambitiös när det gäller karriären men som känner sig ganska osäker och ensam efter uppbrottet från pojkvännen. Cilla är en person som är enkel att förstå sig på och känna något för. Stämningen är varm och underhållande, vilket skapar en markant kontrast till det hemska mord som har begåtts. Jag kan dock tycka att bokens omfång gör den lite tunn i handlingen i vissa partier, hade den varit några sidor längre hade både deckargåtan och feelgoodtemat kunnat utvecklas ytterligare. Nu blir det lite trångt om plats för de båda elementen att hinna mötas och smälta ihop. Söta, röda sommardrömmar har dock allt man kan förvänta sig och lever upp till sin titel. Här ryms både spänning och romantik i en charmerande mix.

Utgiven av: Lovereads by Forum, 2018. 

Finns hos: BokusAdlibrisAkademibokhandeln

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.