veckans-topplista

Idag reser veckans topplista till New York – temat är böcker som utspelar sig i eller på annat sätt har anknytning till staden.

  1. För några år sedan läste jag New Yorks gudar av Lyndsay Faye, en historisk deckare som utspelade sig i 1800-talets New York. Miljöbeskrivningarna var en av bokens främsta styrkor.
  2. Världen utan dig av Jill Santopolo är en roman om ett kärlekspar som möts under terrorattacken mot World Trade Center den 11 september. Händelsen kommer för alltid att knyta dem samman och trots att livet för dem i olika riktningar kan de aldrig riktigt glömma varandra.
  3. Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald är en riktig New York-klassiker som har en given plats på dagens lista.
  4. En doft av död av Andrew Taylor är en historisk spänningsroman där vi får möts Edward Savill, en engelsk gentleman som kommer till New York med anledning av att kolonierna håller på att göra sig fria från den brittiska överhögheten. Amerikanska frihetskriget rasar medan staden New York och värdinnan Arabella vinner hans hjärta.
  5. Boken jag läser just nu, Julia och Jack av Anna Lönnqvist, platsar också på dagens lista då den inledningsvis utspelar sig i just New York.

20 reaktioner till “Veckans topplista v.36 – New York

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.