Dags att vakna upp ur sommardvalan! Det blev visst en liten oplanerad bloggpaus. Värmeböljor är inte min grej, energin tar slut fort när termometern envisas med att hänga runt 30 grader, plus att jag har hållit på med en del jobbrelaterad läsning. Därför har böckerna har fått stå tillbaka lite. När jag planerade min sommarläsning visste jag inte att det skulle dyka upp andra projekt, men så är det väl nästan alltid – när blir det någonsin som man tänkt sig? Kanske behövs också en liten paus från böckernas värld ibland för att främja läslusten resten av tiden.

Nu känner jag dock att böcker och bloggande lockar igen och vad passar väl bättre då än att mjukstarta med Mias helgfrågaVad läser du just nu?

Jag läser i två olika böcker just nu: Stanna hos mig av Ayobami Adebayo som är en av de nominerade till Årets bok och thrillern Falska vänner av Jane Harper. Gillar båda hittills, men de ligger ganska långt ifrån varandra stilmässigt.

 

Bonusfrågan handlar idag om resetips. Jag rekommenderar ett besök i Mariefred och en tur på Gripsholms slott. Det är en av de Vasaborgar där kungligheterna uppehöll sig mest på grund av närheten till Stockholm, så det finns många spännande berättelser om historiska händelser som utspelat sig där. Dessutom rymmer slottet en enorm statsägd porträttsamling som är mycket sevärd. Här finns många av de klassiska konstverk föreställande våra kungar och drottningar som vi minns från skolböckerna. På lördag går dessutom första upplagan av Feelgoodfestivalen av stapeln i Mariefred så då är det lite extra intressant att åka dit om man gillar böcker. Någon som ska dit?

11 reaktioner till “Helgfrågan v. 31

  1. Stanna hos mig har jag hört mycket gott om, liksom Harpers bok. Tänkt att jag ska läsa eller lyssna på båda, men blir nog Hetta först av Harper. Mariefred är trevligt.

  2. Läser ”Jag ser dig”, haft den hemma i nån månad men tvekat fram o tillbaka.. Sen hittade jag din blogg o såg att den är på din pågående lista så då blev jag nyfiken nog att börja, o den är väldigt bra hittills (halvvägs)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.