9789177710585_200x_en-sommar-i-brighton

När Simon får ett lovande jobberbjudande i Brighton är det en självklarhet att hans sambo Georgie ska följa med honom. Vad hon själv tycker om att flytta ifrån vänner och familj är av underordnad betydelse, men trots att hon inte har några planer för vad hon ska sysselsätta sig med i Brighton ser hon positivt på situationen. Ett äventyr kanske är precis vad hon behöver, och när hon efter idoga övertalningsförsök lyckas få in en fot hos redaktionen på en lokal gratistidning känner hon sig riktigt stolt. Tyvärr är dock Georgie en aning klumpig, vilket leder till att både hennes rådgivningsspalt och hennes reportage försätter henne i trubbel.

I samma hyreshus som Georgie och Simon har flyttat in i bor också fler färgstarka personligheter. Rosa drömmer om ett liv som kock, men slavar istället med att hacka grönsaker på hotell Zanzibar. Hon är på flykt undan en lurendrejare som har krossat hennes hjärta, men får snart annat att tänka på när grannen Jo hamnar på sjukhus och Rosa ofrivilligt blir barnvakt åt en tonårsflicka. I huset bor också den nobla damen Margot, en charmig äldre kvinna som trots sin svåra sjukdom sprudlar av livslust. Sist men inte minst bor också Charlotte i huset, men hennes liv är istället kört i botten efter att hon förlorade sin nyfödda dotter.

Som sig bör i en feelgoodroman blir alla karaktärerna vänner och stöttar snart varandra i vått och torrt. Det är en charmig och varm berättelse som återges i En sommar i Brighton. Författaren lyckas väl med att fånga både livets sorger och glädjestunder, liksom alla de komplicerade moment som ryms däremellan. Det är ofta dråpligt roligt, men stundtals också riktigt sorgligt att läsa den här boken. Berättelsen bjuder på en härlig blandning av känslor och karaktärerna känns trovärdiga, men tyvärr tycker jag inledningsvis att det är lite svårt att skilja på Charlotte och Rosa. Det tar en stund innan jag förmår hålla isär dem.

Lucy Diamond skriver ordrikt och impulsivt, det är lite som att lyssna till en konversation mellan två väninnor som pratar i munnen på varandra, men det är inte negativt. Istället hittar författaren en väldigt familjär och inbjudande ton som får mig som läsare att känna mig som en i gänget. En sommar i Brighton är en både underhållande och hjärtevärmande berättelse om livets oväntade vändningar.

Utgiven av: Printz Publishing, 2018. I översättning av: Ann Margret Forsström. 

Finns hos: BokusAdlibris Akademibokhandeln

Betyg 3+ av 5

 

En reaktion till “En sommar i Brighton av Lucy Diamond

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.