veckans-topplista

Det här blir den sista topplistan innan det är dags för ett sommaruppehåll. Hoppas ni hänger på igen i augusti! Men först fokuserar vi fullt ut på här och nu – ämnet idag är tips på böcker som utspelar sig under sommaren. Här kommer mina fem, utan inbördes ordning:

  1. Strandcaféet av Lucy Diamond – Härlig sommarkänsla i en bok som utspelar sig i Cornwall, strax intill havet. En riktig pärla!
  2. Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund – rykande färsk bok som tar oss med till tennisveckorna i Båstad. Sommar, kärlek och trubbel är ingredienserna i denna feelgoodroman.
  3. Sommar på den lilla ön i havet av Jenny Colgan – ja ni hör ju själva, det är helt enkelt sommar på en idyllisk ö utanför skotska kusten.
  4. Sommarboken av Tove Jansson – Om en gammal kvinna och hennes barnbarn under en magisk sommar i den finska skärgården.
  5. Slutligen en bok jag ska läsa i sommar – Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson. En berättelse som utspelar sig på somriga Österlen. Det är första delen i trilogin om Pensionat Pomona.

 

 

28 reaktioner till “Veckans topplista v. 26: Böcker som utspelar sig på sommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.