veckans-topplista

Idag tänkte jag att vi skall bege oss down under och fokusera på ett av mina nya favoritländer när det gäller böcker – det kommer en himla massa spännande titlar från Australien. Författare eller böcker, ni väljer själva vilket som hamnar på veckans australiensiska topplista.

  1. Tamara McKinley – En av de första australiensiska författarna jag läste och föll för. Jag gillar särskilt hennes trilogi med böckerna Landet bortom havet, De modigas rike och Arvet som skildrar nybyggarnas möte med de infödda aboriginerna.
  2. Liane Moriarty – Hennes moderna relationsromaner har vunnit många läsares hjärtan – även mitt.
  3. Jane Harper – Debuten Hetta imponerade storligen. Återstår att se om uppföljaren Falska vänner imponerar lika mycket. Den ska jag läsa i sommar.
  4. En farofylld överfart av Rachel Rhys – är en av årets favoriter så här långt. Den har en lite annan koppling till Australien, det är nämligen slutdestinationen för resan som boken handlar om.
  5. Ett nytt stjärnskott på den australiensiska deckarhimlen är Candice Fox. I augusti kommer hennes bok Crimson Lake på svenska. Håll utkik!

 

 

22 reaktioner till “Veckans topplista v. 25 – Australien

  1. För första gången måste jag avstå idag. Jag hade missuppfattat vecka och land och alltihop så det blev helt fel toppfemlista. Men jag kommer att besöka alla för jag vill väldigt gärna ha tips.
    Vi ses nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.